Épp a reggeli salátámat akartam elkészíteni, amikor megláttam a Gasztroblogok Facebook oldalán a mai kiírást. Gondoltam nem hagyhatom ki az alkalmat, hogy egy ilyen csodás tavaszi napsütéses napon egy nagyon tavaszi és nagyon virágos salátával rukkoljak elő. Ebbe a salátába minden kertben fellelhető és fogyasztható zöldet és virágot beletettem:) Fájó sarok ide-oda elcsattogtam a rérte mert azt nem tudtam elképzelni, hogy a salátaboglárka kimaradjon:). Ez a saláta azért egy kicsit L'art pure l'art:). Bár a virág a növény egyik legértékesebb része a virágpor miatt, a szépségén túl talán emiatt érdemes fogyasztani. Ha már virágot eszünk, óvatosan szedjük le, hogy a virágpor benne maradjon.
1 marék spenót
4-5 levél citromfű
5-6 mentahajtás
4 levél medvehagyma
1 marék salátaboglárka levél és virág
1 reszelt sárgarépa
3-4 saláta levél
3-4 pongyola pitypang levél és virág
1 marék pásztortáska levél és virág
1 marék ibolya
1 marék meggyvirág
1 marék barackvirág
1 marék piros árvacsalán
kevés olívaolaj
A leveleket megmostam felaprítottam, a répát megtisztítottam lereszeltem. Egy tálban összekevertem, kevés olívával meglocsoltam. A virágokat a tetejére szórtam, majd jóízűen megettem:)