HTML

Vegyes

Friss topikok

Címkék

agárkosbor (1) akác (2) akácvirágos gyögynövényes méz (1) alma (2) almaecet (1) álmatlanság ellen (1) Apicius (1) apiterápia (1) aranyvessző (1) arctonik (1) aszalt sárgabarack (1) A négy évszak (2) A római konyha (1) barna ásóbéka (2) befőttek (3) befőzés (14) békamentés (2) bodza (2) bodzavirágos gyógynövényes méz (1) böjti levesek (1) borsmenta (1) bujdosó mák (fehér) (1) burgonya (2) citromfű (2) Collner Vincze (1) csalán (2) cseh kucsmagomba (5) cseresznye (2) csipkebogyó (2) csipkebogyólekvár (1) csipkebogyó tea készítés (2) cukkini (1) cukkinivirág (1) cukormentes tartósítás (6) Czifray István (5) díjak (1) dió (3) ecetkészítés (1) egytál (6) ernyős sárma (1) ezmegaz (12) Farmos (1) Farrmos (1) fejfájás elleni (1) fekete dió (1) főétel (5) fokhagyma (1) fürgegyík (1) Füves könyv (2) galagonya (1) gasztroajándék (1) gesztenye (1) Gillich István (1) gluténmentes (3) gombák (3) gombatartósítás (1) gombatermesztés (1) gőzben tartósítás (1) gyógygombák (2) gyógynövények (9) gyógynövényes méz (5) gyógynövényes méz készítése (1) gyógyteák (1) gyomorfekély kezelése (1) hajdinaliszt (1) hársafavirág (1) hársfa (1) hársfa levélrügy (1) hársfa rügy (1) hashajtó (1) házi kozmetikum (1) hecsedli (1) homoki gyík (1) homoki nőszirom (1) ibolya (4) idegnyugtató (1) illatos almaecet (1) imazalil (1) Iris pseudacorus (1) izzasztószer (1) játék (1) jégsaláta (1) kamilla (1) káposzta (1) karácsony (1) kékbegy-tanösvény (1) kekszek (2) kenyerek (1) késői laskagomba (1) köhögéscsillapító (1) kökény (1) kökénylekvár (1) komló (5) könyvajánló (1) köptető (1) környezet (1) körömvirág (1) körte befőtt (1) Kossuth Lajos (1) krémsajt (1) kucsmagomba (6) kucsmagombás receptek (1) kucsmagomba tartósítás (1) kukoricaliszt (3) Leányvár (1) lecsepült veronika (1) Legújabb magyar szakácskönyv (1) lekvárok (3) Lénárd Sándor (1) levesek (2) M.Tótfalusi (1) Magyar Elek (1) Márai Sándor (6) mártások (2) martilapu (2) masa harina (1) mazsola (1) medvehagyma (10) Medve Imre (1) meggy (2) Melissae officinalis (1) Mende (1) menta (1) mentaszörp (1) mocsári gólyhír (2) mocsári nőszirom (1) nádcukor (1) napi határ (17) Napsütötte Toszkána (1) nektarin (1) november (2) nyombélfekély kezelése (1) olívaolaj (1) ortofenil-fenol E-231 (1) ősz (1) őszibarack befőtt (1) osztrák csészegomba (2) oxálsav (1) papaver dubium (1) paradicsom (2) parmezán (1) pásztortáska (1) piros árvacsalán (3) piros csészegomba (1) pisztiricgomba Polyporus squamosus (1) pitypang (1) prokloráz (1) Radványszky (1) Radványszky Béla (1) rágcsa (1) Régi magyar szakácskönyvek (1) ribizli (1) rizs (4) ropi (1) rózsa (1) rózsás almaecet (1) rózsavíz (1) salátaboglárka (2) saláták (3) sárgabarackdzsem (1) sárgabaracklekvár (1) sárgarépa (2) sárga nőszirom (1) sárga tyúktaréj (1) sásliliom (1) savanyúkáposzta (1) sós krémek (1) spenót (8) sütik (2) szakácskönyvek (4) Szakácskönyv a római kórból (1) szószok (1) Tápió-vidék (1) tartósítás (7) tartósítószermentes tartósítás (7) tavaszi hérics (1) tejföl (2) téli fülőke (2) tibkenzanol E-233 (1) Tiliae officinalis (1) tojás (3) tojásos ételek (2) tortilla (1) tyúkhúr (3) újhagyma (1) vadkörte (1) vadszederlekvár (1) vaníliás-levendulás sárgabaracklekvár (1) vaníliás-rumos sárgabaracklekvár (1) vaníliás sárgabaracklekvár (1) vegyes befőtt (1) vérehulló fecskefű (1) vesekő kialakulása (1) videók (1) viola odorata (1) vizisikló (1) Vízparti Élet Háza (1) zabpehely (2) zamatos turbolya (4) Zilahy Ágnes (1) zöld turmix (2) Címkefelhő

Indafotó képek

Indavideó

Csokoládés,aszalt sárgabarackos, triplán diós zabkeksz:)

2013.10.24. 20:02 pestro





Igény volt valami diós édességre, amiben a diódarabok vannak. Mire az utolsó morzsája is elfogyott, sikerült megírnom a receptet:). 

50 dkg zabpehely
10 dkg vaj
12 dkg aszalt sárgabarack/mazsola/áfonya
15 dkg (2.ek.) méz (repce)
20 dkg darált dió, 12 dkg durvára vágott dió, 6 dkg fél dió
2 db közepes tojás
4 dkg 74 % étcsokoládé
1/2 kk. só
½ tk. vanília kivonat
2 kk.szódabikarbóna
1 narancs reszelt héja (bio)
sárgabaracklekvár/narancsdzsem opcionális

A zabpelyhet ledaráltam.
 A dióból 20 dkg-t durvára daráltam, 12 dkg-t durvára vágtam. A narancsot megmostam  és a héját lereszeltem. A csokoládét szintén durvára vágtam.
A sárgabarackot leöblítettem, felkockáztam. (Ettől annyira nedves lett, hogy nem a tésztából vette el a nedvességet)
A tojást felvertem és belekevertem a mézet, vanília kivonatot és a narancshéjat.
A zabpehelybe beleszórtam a sót, szódabikarbónát, darált diót, aszalt sárgabarackot, a durvára vágott csokoládét, majd az egészet összekevertem.
 Beleszeleteltem a vajat és a kezemmel összedolgoztam,  hozzáadtam a tojásos keveréket és beledolgoztam. (Egyszerre is  mehet a vaj és tojás, csak az eredeti recepthez képest lecsökkentettem a vaj mennyiségét és nem tudtam, hogy elég lesz-e a  dióban lévő zsíradék a különbözet pótlására, elég volt).
A tésztát elfeleztem, a nyújtódeszkát megszórtam durvára vágott dióval (ez helyettesítette a lisztezett felületet)  a tészta felső részét is megszórtam dióval és  kb. fél cm vastagságúra kinyújtottam, nagy méretű pogácsaszaggatóval kiszúrtam. (bonyolultabb kiszúróval, csillag stb. nehéz dolgozni a sok aszalványmiatt).
A tetejére ½ diót, illetve egy részének a közepébe az ujjammal kis mélyedést nyomtam és abba lekvárt tettem.

A másik felével ugyanígy jártam el.
A tepsit kibéleltem sűtőpapírral és ráhelyeztem a kekszeket ,a sütőt előmelegítettem 200 C-ra és kb.7 perc alatt megsütöttem.
A megadott mennyiségből 60 db keksz lett.

Szólj hozzá!

Címkék: dió zabpehely kekszek

A bejegyzés trackback címe:

https://vegyesblogger.blog.hu/api/trackback/id/tr606308762

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása