Végre sikerült hárslevelet szednem, így semmi sem állta útját, hogy a rügy után a levél is megmutassa magát a salátában. A levélnek is enyhe dió íze van, szerintem a rügy finomabb., de salátában, öntettel a levelet is érdemes kipróbálni Valami virág is kellet bele:), de a nagy meleg miatt szinte minden virág elnyílt, csak orgona volt itthon, ami ehető. Már többször megkóstoltam, de elég keserű íze van, de ebben a salátában nem volt érezhető a kesernyés íz. Ez egy kicsit tartalmasabb saláta a sajt és öntet miatt, de ezek el is hagyhatók vagy diétásabbra cserélhetők.
Hozzávalók
saláta:
4 levél jégsaláta
12 levél spenót
12 levél sóska
4 levél medvehagyma
1 marék hársfalevél
10 komlóhajtás (nagyon zsenge)
2 hatalmas újhagymaszár
2 retek
1 sárgarépa
3 dkg friss sajt
orgona
olívaolaj
öntet:
3 ek.tejföl
3. ek joghurt
1 tk. medvehagyma pesto
só
Ez volt az alapja a mai salátának
http://ezmegaz-krinsz.blogspot.hu/2013/04/harsfa-ugy-harsfa-rugy.html
Ezek voltak az elmúlt napok salátái:
Tavaly ezen a napon is saláta készült, bár azt Erdőkóstoló gyönyörű salátája ihlette )